PayPal uskoro u Srbiji

Bez autora
Apr 03 2013

Konačan vremenski okvir za dolazak PayPala u Srbiju biće poznat u maju, nakon sastanka srpske delegacije s predstavnicima te kompanije. U okviru posete visoke srpske delegacije Americi “IT trade mission”, zakazan je sastanak sa rukovodstvom PayPala, a oni bi tada trebalo da kažu koji je datum njihovog dolaska u Srbiju.U ranijem periodu postojale su neke nedoumice, uglavnom regulativne prirode, koje su uklonjenje u konstantnom dijalogu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i te kompanije.

PayPal uskoro u SrbijiKonačan vremenski okvir za dolazak PayPala u Srbiju biće poznat u maju, nakon sastanka srpske delegacije s predstavnicima te kompanije, rekao je državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević na konferenciji “Poštanske usluge i elektronska trgovina u organizaciji” lista Danas.

On je rekao da je u okviru posete visoke srpske delegacije Americi “IT trade mission”, zakazan sastanak sa rukovodstvom PayPala, dodavši da bi oni tada trebalo da kažu koji je datum njihovog dolaska u Srbiju.

U ranijem periodu postojale su neke nedoumice, uglavnom regulativne prirode, koje su uklonjenje u konstantnom dijalogu s tom kompanijom, podsetio je Lazarević. On je takođe istakao da je ministarstvo prošle godine dobilo informaciju od PayPala da je 2012. godina poslednja godina bez tog internet servisa u Srbiji, dodavši da dan dolaska više ne zavisi od srpskih partnera, već od poslovne odluke same kompanije.

Nakon dolaska, PayPal će najpre aktivirati servis kupovine robe i usluga na stranim sajtovima, a vremenom i opciju da građani Srbije prodaju svoju robu i usluge.

Cilj je da Srbija postane regionalni lider u IT industriji, i ako se u tome uspe, postoji mogućnost da se otvore i razgovori o dolasku velikih kompanija u našu zemlju, kao što je Amazon, ukazao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, više od 36 posto građana ima pristup širokopojasnom internetu, što predstavlja dobru osnovu za razvoj elektronske tregovine.

Sve je na kompanijama koje će nuditi svoje sluge elektronskim putem, ali i na građanima koji će menjati navike kada je reč o kupovini, istakao je Lazarević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik